Εφαρμογή TMS: κριτήρια επιλογής, στάδια εφαρμογής, αποτελέσματα

Ένα σύστημα αυτοματοποίησης της εφοδιαστικής αλυσίδας μεταφορών αποτελεί βασικό εργαλείο για τη διευκόλυνση του έργου της βελτιστοποίησης των λειτουργιών μιας εταιρείας και ολόκληρης της εφοδιαστικής αλυσίδας. Το TMS είναι μια λύση για όσους πρέπει να διανέμουν καθημερινά με βέλτιστο τρόπο τα αιτήματα και να παρακολουθούν την αποτελεσματικότητα της χρήσης του στόλου. Το σύστημα σας επιτρέπει να λαμβάνετε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για κάθε όχημα και να αναλύετε την αποτελεσματικότητα της χρήσης τους, να αυτοματοποιείτε τις χειροκίνητες εργασίες, να απλοποιείτε την επεξεργασία των παραγγελιών, να ελέγχετε την εκτέλεση των αιτημάτων, τη συμμόρφωση με το δρομολόγιο κ.λπ.

Κριτήρια επιλογής και στάδια εφαρμογής του TMS
Οι ειδικοί της Sargona συμβουλεύουν να δίνετε προσοχή στους ακόλουθους δείκτες κατά την επιλογή ενός συστήματος TMS:
  1. Πραγματική ανατροφοδότηση από τους πελάτες. Εάν το σύστημα δεν συζητείται, σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιείται.
  2. Εμπειρία της ομάδας έργου. Φροντίστε να γνωρίσετε την ομάδα πριν από την έναρξη του έργου.
  3. Αξιοπιστία του συστήματος. Εάν παρουσιάσει δυσλειτουργία, θα σας επιφέρει πρόσθετο κόστος. Βεβαιωθείτε για την ποιότητα του συστήματος.
  4. Ευελιξία. Θα είναι έτοιμοι οι προγραμματιστές να κάνουν αλλαγές στο σύστημα ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρηματικών σας διαδικασιών.
  5. Τεχνική υποστήριξη. Οι ειδικοί θα πρέπει να κατανοούν όχι μόνο το δικό τους προϊόν, αλλά και τις επιχειρηματικές διαδικασίες του πελάτη.
  1. Μελέτη των υφιστάμενων επιχειρησιακών διαδικασιών logistics μεταφορών της εταιρείας, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητές της. Ο κύριος στόχος είναι να εντοπιστούν οι αδυναμίες και να δοθούν συστάσεις για την εξάλειψή τους.
  2. Κατάρτιση των όρων εντολής και συντονισμός της με τον πελάτη.
  3. Ενσωμάτωση. Ρύθμιση της ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ του λογιστικού συστήματος, του GPS και του TMS.
  4. Δοκιμή και έναρξη λειτουργίας. Κατασκευή δρομολογίων με βάση τα δεδομένα της εταιρείας, παρακολούθηση της ποιότητας και της αξιοπιστίας του συστήματος.
Στάδια εφαρμογής
Σήμερα, είναι απλά αδύνατο να φανταστεί κανείς την αποτελεσματική διαχείριση των logistics χωρίς αυτοματοποίηση. Το TMS είναι ένα σύνολο εργαλείων που επιτρέπει στους προμηθευτές, τους μεταφορείς και τους πελάτες να βελτιστοποιούν τις διαδικασίες εφοδιαστικής, να μειώνουν το κόστος μεταφοράς και να εξοικονομούν χρόνο. Ένα σύστημα logistics μεταφορών βοηθά τις εταιρείες να βελτιώσουν το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών, να αυξήσουν τον αριθμό των πελατών και των πωλήσεων.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί επειδή η αυτοματοποίηση της εφοδιαστικής μεταφορών με το TMS σας επιτρέπει να:
  • Να σχεδιάζετε διαδρομές για δικές σας και μισθωμένες μεταφορές λαμβάνοντας υπόψη όλες τις σημαντικές παραμέτρους.
  • Να επιλέγετε μεταφορές σε αυτόματη λειτουργία.
  • Να ρυθμίζετε την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ του λογιστικού συστήματος, της υπηρεσίας GPS και του TMS.
  • Να λαμβάνετε τις βέλτιστες διαδρομές. Κατασκευάζονται με βάση μια μαθηματική λύση που λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους. Το σύστημα σας επιτρέπει επίσης να ανακατασκευάσετε τη διαδρομή σε περίπτωση απρόβλεπτων περιστάσεων.
  • Ελέγξτε την έγκαιρη παράδοση των παραγγελιών με τη βοήθεια της παρακολούθησης των οχημάτων.
  • Λάβετε λεπτομερείς, δυναμικές αναφορές για όλους τους σημαντικούς δείκτες εφοδιαστικής για οποιαδήποτε επιλεγμένη περίοδο.

Η εφαρμογή ενός TMS είναι ένα σαφές βήμα προς τα εμπρός για τις εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες μεταφορών. Η Sargona μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε ένα σύστημα αυτοματοποίησης logistics μεταφορών που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της εταιρείας σας. Οι ειδικοί μας συνεργάζονται στενά με τους εκπροσώπους του πελάτη, εμβαθύνοντας στις επιχειρηματικές διαδικασίες του πελάτη, γεγονός που μας επιτρέπει να επιλέξουμε το βέλτιστο σύνολο λειτουργιών.
Ποια αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν με ένα TMS
Οι επιθυμίες σας είναι προτεραιότητά μας
2023 - 2024 Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος