Έξι τρόποι μείωσης του κόστους εφοδιαστικής

Η βελτιστοποίηση των διαδικασιών logistics είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τα κέρδη σας. Στο blog της Sargona, ας μιλήσουμε για έξι τρόπους που μπορούν πραγματικά να μειώσουν τα έξοδα αποστολής και να κάνουν την επιχείρησή σας πιο κερδοφόρα.
1- Συνδυάστε τις αποστολές
2 Χρήση αυτοματοποίησης διαδικασιών
Ας φανταστούμε ότι έχετε αρκετές αποστολές αγαθών από διαφορετικούς προμηθευτές που πρέπει να παραδοθούν σε διαφορετικούς πελάτες στην ίδια τοποθεσία. Αν τα στέλνετε ξεχωριστά, θα σπαταλήσετε περισσότερο χρόνο και χρήμα.

Τι πρέπει να κάνετε;
  • Είναι πιο αποδοτικό να περιμένετε λίγο περισσότερο τις παραδόσεις από τους προμηθευτές για να στείλετε πολλαπλές αποστολές με ένα φορτηγό.

Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο μειώνει το κόστος μεταφοράς και απλοποιεί τη διαδικασία εφοδιαστικής.
Η χειροκίνητη διαχείριση των logistics είναι αναποτελεσματική και δαπανηρή. Οι εργαζόμενοι που το κάνουν δεν θα δουλέψουν δωρεάν. Η σημερινή τεχνολογία σας δίνει τη δυνατότητα να προσλάβετε ένα άτομο για να επιβλέπει ολόκληρη την εφοδιαστική σας αλυσίδα σε πραγματικό χρόνο.

Τι πρέπει να κάνετε:
  • Επενδύστε σε συστήματα διαχείρισης της εφοδιαστικής αλυσίδας (SCM).
  • Αγοράστε μηχανήματα για την αυτόματη φόρτωση και εκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων.

Ναι, θα πρέπει να ξοδέψετε μια φορά, αλλά η αυτοματοποίηση εξακολουθεί να κάνει τις διαδικασίες ταχύτερες και φθηνότερες.
Όταν ένα φορτηγό χαλάει, αυτό συνεπάγεται καθυστερήσεις και πρόσθετο κόστος επισκευής. Οι βλάβες μπορούν να προληφθούν εάν κάνετε τακτικά σέρβις στα οχήματά σας.

Τι πρέπει να κάνετε;
  • Εφαρμόστε ένα πρόγραμμα προληπτικής συντήρησης για το στόλο σας. Αυτό θα συμβάλει στην παράταση της διάρκειας ζωής των οχημάτων σας και στη μείωση του χρόνου διακοπής λειτουργίας.
3. Να συντηρείτε τακτικά τα μηχανήματά σας
Μερικές φορές είναι πιο αποδοτικό να αναθέσετε σε τρίτους ορισμένες εργασίες εφοδιαστικής. Ειδικά αν πρόκειται για διεθνείς μεταφορές ή αν έχετε μια επείγουσα εργασία.

Τι πρέπει να κάνετε;
  • Σκεφτείτε εκ των προτέρων ποιες εργασίες θα ωφεληθείτε από την ανάθεση σε άλλες εταιρείες μεταφορών και βρείτε αξιόπιστους συνεργάτες που μπορούν να τις εκτελέσουν.

Αυτό θα επιταχύνει τις εργασίες της εταιρείας σας και θα βελτιώσει την ποιότητα των logistics σας.
4 - Η εξωτερική ανάθεση θα βοηθήσει
Ας φανταστούμε ότι το όχημά σας ταξιδεύει από το σημείο Α στο σημείο Β για να παραδώσει ένα φορτίο αγαθών. Μετά την αποστολή, τα οχήματα θα ταξιδέψουν πίσω. Μάθετε εκ των προτέρων ποια εμπορεύματα μπορούν να παραληφθούν κατά την επιστροφή, ώστε να μην σπαταλήσετε ένα αυτοκίνητο. Με αυτόν τον τρόπο θα ολοκληρώσετε δύο εργασίες, εξοικονομώντας κόστος μεταφοράς και χρόνο.

Τι πρέπει να κάνετε;
  • Πάρτε παραγγελίες για τη μεταφορά και για το ταξίδι της επιστροφής.
  • Σχεδιάστε εκ των προτέρων τις διαδρομές και τους προορισμούς.
6. Παρακολουθήστε τις μετρήσεις απόδοσης των logistics
5. Βελτιστοποίηση διαδρομής
Η παρακολούθηση των βασικών δεικτών απόδοσης (KPI) σας βοηθά να εντοπίζετε προβλήματα και να βελτιώνετε τις διαδικασίες logistics. Εάν δεν παρακολουθούνται, είναι δύσκολο να δείτε πού χάνετε χρήματα και χρόνο.

Τι πρέπει να κάνετε;
  • Προσδιορίστε τους βασικούς δείκτες απόδοσης: έξοδα αποστολής, ποσοστά αναπήδησης, χρόνους παράδοσης, ακρίβεια εκτέλεσης παραγγελιών και άλλες μετρήσεις που είναι σημαντικές για την επιχείρησή σας.
  • Αναλύστε αυτές τις μετρήσεις τακτικά και χρησιμοποιήστε τα δεδομένα για να λαμβάνετε αποφάσεις που σας ωφελούν.

Αυτά τα βήματα θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το κόστος των logistics και να κάνετε τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού σας πιο αποτελεσματική. Ξεκινήστε με μικρά βήματα και εφαρμόστε τις αλλαγές σταδιακά, και θα δείτε αποτελέσματα.
Οι επιθυμίες σας είναι προτεραιότητά μας
2023 - 2024 Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος