Πώς να κερδίζετε περισσότερα από τα logistics

Αυτό το άρθρο του ιστολογίου Sargona απευθύνεται κυρίως σε στελέχη logistics ή σε άλλους τύπους επιχειρήσεων που διαθέτουν τμήμα logistics. Εδώ θα βρείτε αποδεδειγμένες στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε περισσότερα από τα logistics, να βελτιώσετε την εξυπηρέτηση των πελατών και να κάνετε την επιχειρηματική σας θέση κυρίαρχη.
Αύξηση των εσόδων μέσω μηχανογράφησης
Πώς να προσελκύσετε περισσότερους πελάτες βελτιώνοντας την εξυπηρέτηση
  • Χρησιμοποιήστε αναλυτικά εργαλεία για την πρόβλεψη της ζήτησης, όπως το SAP Analytics Cloud ή το Tableau, για να αυξήσετε τις πωλήσεις.
  • Ρυθμίστε την αυτόματη αναπλήρωση των αποθεμάτων για να είστε πάντα έτοιμοι για τη ζήτηση. Για παράδειγμα, με ένα σύστημα διαχείρισης αποθεμάτων που αναλύει δεδομένα σχετικά με προηγούμενες πωλήσεις.
  • Ρυθμίστε συστήματα παρακολούθησης παραγγελιών, ώστε οι πελάτες σας να μπορούν να παρακολουθούν πού βρίσκονται ανά πάσα στιγμή. Για παράδειγμα, τα προγράμματα AfterShip ή Track-POD παρέχουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με την κατάσταση των δεμάτων.
  • Χρησιμοποιήστε προγράμματα για να βελτιώσετε τις διαδικασίες εφοδιαστικής. Για παράδειγμα, το IBM Planning Analytics - αναλύει πληροφορίες για τον εντοπισμό προβληματικών περιοχών στην αλυσίδα εφοδιασμού και συμβάλλει στη βελτιστοποίηση των επιδόσεων της εταιρείας σας.
Πώς να παραδώσετε τα αγαθά γρηγορότερα
  • Σχεδιάστε τις πιο αποτελεσματικές διαδρομές παράδοσης για να μειώσετε το χρόνο και το κόστος μεταφοράς. Συγκεκριμένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα προγράμματα Route4Me ή OptimoRoute. Σας βοηθούν να βρείτε τις συντομότερες και ταχύτερες διαδρομές. Τα προγράμματα αυτά λαμβάνουν υπόψη διάφορους παράγοντες: απόσταση, χρόνο διαδρομής και αριθμό στάσεων, ώστε να συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση του κόστους εφοδιαστικής.
  • Για να βελτιώσετε τον προγραμματισμό της διαδρομής, χρησιμοποιήστε εφαρμογές που λαμβάνουν υπόψη την κυκλοφορία και τις καιρικές συνθήκες. Για παράδειγμα, το Google Maps API σας επιτρέπει να προσαρμόζετε τις διαδρομές σε πραγματικό χρόνο, ενώ ο ιστότοπος πρόγνωσης καιρού ventusky.com σας επιτρέπει να αποφεύγετε δυσμενείς συνθήκες. Όλα αυτά θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε καθυστερήσεις, επιπλέον κόστος και να μεγιστοποιήσετε τον έλεγχο.
  • Δοκιμάστε ένα σύστημα cross-docking. Με αυτή την προσέγγιση, δεν θα χρειαστείτε ούτε μεταφορικό ούτε αποθηκευτικό χώρο. Το αυτοκίνητο με τα εμπορεύματα από τον προμηθευτή συναντά το αυτοκίνητο του πελάτη σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συγχρονίσετε την παράδοση και να ελέγξετε την αποστολή από το ένα αυτοκίνητο στο άλλο.
  • Χρησιμοποιήστε λογισμικό διαχείρισης μεταφορών. Για παράδειγμα, SAP Transportation Management. Παρέχει εργαλεία για την επιλογή μεταφορέων, την παρακολούθηση των αποστολών και τον υπολογισμό του κόστους αποστολής. Αυτό θα συμβάλει στην επιτάχυνση των εργασιών και στη μείωση των σφαλμάτων.
  • Εάν έχετε μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εφοδιαστικής, μπορείτε να αγοράσετε ρομπότ που θα συλλέγουν τις παραγγελίες και θα τις προετοιμάζουν για αποστολή στους πελάτες. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε εργατικό κόστος για τους συλλέκτες.
Πώς να βελτιστοποιήσετε τις λειτουργίες της αποθήκης
  • Εφαρμόστε συστήματα για την παρακολούθηση των αποθεμάτων, ώστε να γνωρίζετε πάντα τι και πόσο υπάρχει σε απόθεμα. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε καταστάσεις όπου υπάρχουν πάρα πολλά ή πολύ λίγα είδη.
  • Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο Just-in-Time (JIT). Η ιδέα είναι να παίρνετε αγαθά από τους προμηθευτές μόνο όταν τα χρειάζεστε, ελαχιστοποιώντας την τήρηση αποθεμάτων.

Αν σκέφτεστε αλλαγές στην επιχείρησή σας, οι ειδικοί της Sargona θα σας παρέχουν επαγγελματικές συμβουλές και θα συνεργαστούν μαζί σας για να βρουν τον καλύτερο τρόπο βελτιστοποίησης της απόδοσης της εταιρείας σας. Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ: https://sargona.gr/gr/contacs
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης των αποθεμάτων
Οι επιθυμίες σας είναι προτεραιότητά μας
2023 - 2024 Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος