Έτοιμοι να αγοράσετε σπίτι; Αλλά ίσως είναι πιο κερδοφόρο να το κατασκευάσετε μόνοι σας...

Τα ακίνητα στην Ελλάδα ξεκινούν από 250.000 ευρώ, αλλά αν μιλάμε για αξιοπρεπείς πολυτελείς και premium επιλογές, οι τιμές ξεκινούν από 400.000 ευρώ. Όσοι είναι σε θέση να αγοράσουν τέτοια ακίνητα και σκοπεύουν να ζήσουν ή να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, περιμένουν μια ορισμένη άνεση και συνήθως δεν περιορίζονται στην ελάχιστη αξία του ακινήτου. Έχοντας αναλύσει δεκάδες συναλλαγές, η SARGONA PRIVATE CAPITAL μπορεί να επιβεβαιώσει ότι για πολλούς από τους πελάτες μας και τους πλούσιους ιδιώτες η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η αυτοκατασκευή ή η ενοικίαση προς ιδιοκτησία. Αυτό επιτρέπει να ληφθούν υπόψη όλες οι επιθυμίες.
Γιατί είναι πιο ενδιαφέρον να το χτίσετε μόνοι σας ή να το δώσετε για κατασκευή παρά να αγοράσετε ένα έτοιμο ακίνητο;
Το πρώτο βήμα είναι η ατομική επιλογή μιας τοποθεσίας σύμφωνα με ορισμένα κριτήρια. Ακολουθεί η προετοιμασία, η διαπραγμάτευση και η έγκριση του έργου. Στη συνέχεια λαμβάνεται και εγκρίνεται η άδεια, η οποία συνοδεύεται επίσης από μια σειρά πρόσθετων εγκρίσεων και διαπραγματεύσεων. Και το τελευταίο βήμα είναι η κατασκευή.
Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε με την άμεση επιλογή μιας τοποθεσίας. Εδώ είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη δύο περιστάσεις. 1 - Δεν είναι όλες οι περιοχές κατάλληλες για κατασκευή. 2 - Ανάλογα με τη θέση της μελλοντικής τοποθεσίας, καθορίζεται η επιτρεπόμενη έκταση για την κατασκευή.
Από πού να αρχίσω να ψάχνω για επιλογές;
Κατά γενικό κανόνα, στην ηπειρωτική Ελλάδα επιτρέπονται μεγαλύτερα οικόπεδα από ό,τι στα νησιά. Σε οικισμούς με υπάρχουσα υποδομή, επιτρέπεται γενικά να χτιστεί περισσότερο σε ένα οικόπεδο του ίδιου μεγέθους από ό,τι εκτός οικισμών. Η εξαγωγή κανόνων και αναλογιών είναι δύσκολη και συχνά άσκοπη εξαιτίας τριών παραγόντων. Παράγοντας πρώτος - οι κανόνες και οι όροι αλλάζουν αρκετά συχνά. Παράγοντας δύο - οι παράμετροι σε μια περιοχή μπορεί να διαφέρουν σημαντικά. Παράγοντας τρίτος - η κατασκευή εμπορικών εγκαταστάσεων, όπως τα ξενοδοχεία διαμερισμάτων, πραγματοποιείται συνήθως με διαφορετικές αναλογίες.
Ως εκ τούτου, κατά την επιλογή μιας τοποθεσίας, πριν από την οριστικοποίηση της συμφωνίας γίνεται έρευνα σχετικά με το μέγεθος της εγκατάστασης που μπορεί να κατασκευαστεί στη συγκεκριμένη τοποθεσία.
Τα σημαντικά σημεία που πρέπει να σημειωθούν είναι τα εξής: το μέγεθος των βεραντών και των μπαλκονιών δεν περιλαμβάνεται στους υπολογισμούς. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το υπόγειο εξαιρείται από τους υπολογισμούς. Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρος ο χώρος, ο οποίος βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του εδάφους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί, στην πραγματικότητα, χωρίς περιορισμούς.
Η απάντηση είναι σαφώς όχι. Συχνά ο αγοραστής έχει μόνο μια εικόνα των επιθυμιών του και η κατασκευαστική εταιρεία ξεκινά τις εργασίες με βάση αυτές.
Το χαρτοφυλάκιο των κατασκευαστικών εταιρειών διαθέτει ήδη έργα με έτοιμες λύσεις από τις οποίες μπορούν να χτίσουν. Επιπλέον, το χαρτοφυλάκιο της SARGONA PRIVATE CAPITAL διαθέτει οικόπεδα στα οποία τα σχέδια έχουν ήδη εκπονηθεί λεπτομερώς και, κυρίως, μπορούν να προσαρμοστούν. Αυτό είναι ιδανικό για όσους θέλουν να χτίσουν γρήγορα. Εάν όμως οι επιθυμίες του πελάτη δεν είναι καθόλου κενές, δημιουργείται ένα ατομικό έργο, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ατομικές απαιτήσεις του πελάτη.
Τις περισσότερες φορές, οι επιθυμίες των πελατών μας είναι τόσο ξεχωριστές που "μια μικρή διόρθωση" μετατρέπεται σε έναν σημαντικό επανασχεδιασμό. Ακόμα και αν υπάρχουν μικρές αλλαγές από το αρχικό έργο, για το οποίο μπορεί να έχετε ήδη άδεια χρήσης, πάλι θα χρειαστείτε υποστήριξη, διαπραγμάτευση και άδεια χρήσης για το μοναδικό σας έργο.
Ακόμη και μια μικρή αλλαγή, όπως η θέση της πισίνας στο σχέδιο, θα απαιτήσει νέο σχεδιασμό με τη συμμετοχή αρχιτέκτονα, ηλεκτρολόγου, ειδικού σε θέματα νερού. Ο αρχαιολόγος θα δει και πάλι αν έχουν εμφανιστεί αρχαιολογικά στοιχεία στην παλιά τοποθεσία. Στη συνέχεια θα λάβετε νέα άδεια μετεγκατάστασης. Κατά την εμπειρία μου, είναι συχνά ακόμη πιο επικερδές να δημιουργείτε μοναδικά έργα παρά να κάνετε αλλαγές σε υπάρχοντα. Οι περισσότερες διαδικασίες είναι πανομοιότυπες.
Εάν επιλέξετε μια έτοιμη έκδοση, είναι προτιμότερο να μην κάνετε καμία προσαρμογή. Ή κάντε τα πράγματα με τον δικό σας τρόπο από την αρχή. Μπορούμε όμως να σας βοηθήσουμε να προσαρμόσετε σχεδόν οποιοδήποτε έργο στη γη. Είναι θέμα οικονομικής επένδυσης και συμμόρφωσης με τις επιθυμίες σας.
Είναι υποχρεωτικό να υπάρχει ολοκληρωμένο έργο κατά την αγορά γης;
Οι επιθυμίες σας είναι προτεραιότητά μας
2023 - 2024 Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος